Skip to main content

Πεϊνιρλί με κασέρι, παστουρμά και αυγό

 

Υλικά για 6 τεμάχια

Για τη ζύμη

  • 7-9 g ξηρή μαγιά
  • 350 ml περίπου χλιαρό νερό
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1/2 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 500 g αλεύρι σκληρό
  • 100 g αλεύρι για πίτσα ή καλαμποκάλευρο
  • 15 g αλάτι

Για τη γέμιση

  • 200 g κασέρι ΔΟΪΡΑΝΗ, τριμμένο
  • φρέσκια ρίγανη, για το πασπάλισμα
  • 6 φέτες παστουρμά
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Ζύμη

Προκειμένου να φτιάξουμε το πεϊνιρλί , θα ξεκινήσουμε ετοιμάζοντας το ζυμάρι.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη μαγιά, το χλιαρό νερό, το ελαιόλαδο και τη ζάχαρη. Αφήνουμε τη μαγιά να ενεργοποιηθεί.

Στον κάδο του μίξερ αναμειγνύουμε το αλεύρι με το αλάτι και το μείγμα της μαγιάς και ζυμώνουμε μέχρι να φτιάξουμε μια μαλακή ζύμη. Τη σκεπάζουμε με μία πετσέτα και αφήνουμε στην άκρη για 1 ώρα ή μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.

Μεταφέρουμε το ζυμάρι μας σε αλευρωμένη επιφάνεια και σχηματίζουμε 6 μπαλάκια. Σε περίπτωση που η ζύμη μας κολλάει πολύ, αλευρώνουμε τα χέρια μας για να δουλέψουμε με ευκολία το μείγμα. Αφήνουμε πάλι τα ζυμαράκια να ξεκουραστούν.

Για να δώσουμε το χαρακτηριστικό σχήμα, πιέζουμε το κέντρο της ζύμης, σχηματίζοντας ένα βαθούλωμα. Τσιμπάμε τις άκρες με τα δύο δάχτυλα, μέχρι να έχουμε έξι ζυμαράκια σε σχήμα βαρκούλας.

Τα βάζουμε σε ταψί και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.

Γέμιση

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το κασέρι ΔΟΪΡΑΝΗ με φρέσκια ρίγανη και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Πεϊνιρλί

Μοιράζουμε το κασέρι στις 6 βαρκούλες και καλύπτουμε την κάθε μία με τις φέτες παστουρμά.

Προσθέτουμε επιπλέον τριμμένο κασέρι και ρίγανη.

Τα πεϊνιρλί μας είναι έτοιμα να μπουν στον φούρνο, τον οποίο έχουμε προθερμάνει στους 220°C. Τα ψήνουμε για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να  λειώσει το κασέρι και να χρυσαφίσουν ομοιόμορφα οι άκρες.