Skip to main content

Brunch με αβοκάντο προσούτο και τυρί γευστιcό

Υλικά για 4 μερίδες

  • 4 φέτες ψωμί λευκό ή ολικής
  • 30 g βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 100 g τυρί γευστιcό ΔΟΪΡΑΝΗ, τριμμένο ή σε flakes
  • 4 φέτες προσούτο
  • 1-2 αβοκάντο, ώριμα
  • αλάτι και πιπέρι
  • 100 g ρόκα

Διαδικασία

Αλείφουμε με βούτυρο τις 4 φέτες ψωμιού και τις βάζουμε σε ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, με τη μεριά του βουτύρου προς τα κάτω. Επάνω σε κάθε φέτα απλώνουμε το τριμμένο τυρί και καπακώνουμε το τηγάνι για 2-3 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί μας. Αφαιρούμε τις φέτες από το τηγάνι.

Βάζουμε μια φέτα προσούτο πάνω από το λιωμένο τυρί γευστιcό ΔΟΪΡΑΝΗ.

Έπειτα προσθέτουμε τη ρόκα, αλατοπιπερώνουμε, κόβουμε σε φέτες το αβοκάντο και τις απλώνουμε από πάνω. Ολοκληρώνουμε το πιάτο μας με flakes τυρί γευστιcό.